ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δείτε πώς είναι ο Νο. 1 υψίστης σημασίας κρατούμενος των ΗΠΑ μετά από 3 χρόνια χωρίς φυσικό φως [εικόνες]

Μία φωτογραφία του Μπράντλεϊ Μάνινγκ – του ανθρώπου που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ (υπόθεση Wikileaks) – η οποία τον δείχνει να καταφτάνει στο Fort Meade του Μέριλαντ, όπου έλαβε χώρα την Τρίτη η πολύκροτη δίκη του, κάνει το γύρο του διαδικτύου, γεννώντας ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες κράτησής του.

Μέχρι και ο Τζιμ Ρόμπερτς, executive editor του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters εξέφρασε την έκπληξή του στο Twitter, συνοδεύοντας το σχόλιό του με τη φωτογραφία του κάτωχρου Μάνινγκ.

Ο 25χρονος αντιμετωπίζει το καθ' όλα ενυπόστατο ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης, εάν τελικά καταδικαστεί με την κατηγορία της προδοσίας και της υποβοήθησης του εχθρού.

Ο Μάνινγκ συνελήφθη στις 26 Μαΐου του 2010 στο Κουβέιτ και έκτοτε κρατείται έγκλειστος σε στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας (ναυτική βάση του Quantico) στην Βιρτζίνια.

Επί τρία χρόνια περνάει 23 ώρες το 24ωρο σε ένα κελί 1.80 επί 2.40, χωρίς παράθυρο και φυσικό φωτισμό (μοναδική πηγή φωτός μία λάμπα φθορίου), ενώ κάθε πέντε λεπτά ελέγχεται από φρουρούς. Επιπλέον, τη νύχτα υποχρεούται να κοιμάται γυμνός, καθώς ο στρατός έκρινε ότι ακόμη και το λάστιχο του εσωρούχου του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο για να βλάψει τον εαυτό του.

Δείτε πώς ήταν:




Και πώς είναι έπειτα από τριετή εγκλεισμό υπό ειδικές συνθήκες:




Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Δείτε πώς είναι ο Νο. 1 υψίστης σημασίας κρατούμενος των ΗΠΑ μετά από 3 χρόνια χωρίς φυσικό φως [εικόνες] Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top