ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Οι τροϊκανοί απατεώνες αποδέσμευσαν το Ρωσικό χρήμα στην Κύπρο μετά τις απειλές της Μόσχας!


Η τρόικα που ελέγχει πλέον 100% την Κυπριακή οικονομία, φαίνεται ότι "βρήκε τον δάσκαλό της", αφού η Ρωσία αρνήθηκε να προχωρήσει σε επέκταση της περιόδου αποπληρωμής του Κυπριακού δανείου που είχε ζητήσει το Eurogroup με παράλληλη...

δραστική μείωση του επιτοκίου, αν πριν δεν αίρονταν οι περιορισμοι στις οικονομικές συναλλαγές της ρωσικής Εμπορικής Τράπεζας (Russian Commercial Bank) που είναι θυγατρική της κρατικής VTB, αλλά και της ιδιωτικής ρωσικής τράπεζας OJSC Promsvyazbank στην Κύπρο.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Άντον Σιλουάνοβ είχε θέσει το θέμα, αλλά η τρόικα αργούσε να δώσει το "ΟΚ", οπότε χρειάστηκε η δήλωση-προειδοποίηση του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ, με την οποία διέψευδε την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ι.του Κασουλίδη ότι έχει επέλθει συμφωνία για την επέκταση αποπληρωμής του δανείου.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός υποστηρίζει ότι "απλώς δόθηκε υπόσχεση από τη Ρωσία, ότι το αίτημα θα εξεταστεί. Αν κάποιοι θέλουν να εξάγουν το συμπέρασμα ότι η συμφωνία έχει ήδη υπογραφεί, ας τους αφήσουμε να το κάνουν».

Η προειδοποίηση αυτή έκανε τους τροικανούς να πειστούν ότι άμεσα και ανακοινώθηκε στην Κύπρο ότι "αίρονται οι περιορισμοί στις ρωσικές τράπεζες και πλέον μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να βγάλουν τα κεφάλαιά τους".

Επισήμως, η Κύπρος αναφέρει ότι η άρση των περιορισμών έγινε επειδή οι τράπεζας πληρούν κριτήρια που έχει θέσει η κυπριακή κυβέρνηση.

Οι ρωσικές τράπεζες διακινούσαν κυρίως το χρήμα των εισηγμένων στο ρωσικό χρηματιστήριο εταιρειών που αξιοποιούσαν το "κάποτε" ευέλικτο κυπριακό τραπεζικό σύστημα για τις συναλλαγές τους με το εξωτερικό.

Η ουσία είναι ότι ρωσο-κυπριακές σχέσεις μετά την άρνηση της κυβέρνησης Χριστόφια να αναθέσει στην Ρωσία την κατασκευή και διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου και παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είχε διασώσει το νησί από το πρώτο Μνημόνιο με το δάνειο των 2,5 δισ ευρώ, πάνε από το κακό στο χειρότερο...

http://24gr.blogspot.com
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Οι τροϊκανοί απατεώνες αποδέσμευσαν το Ρωσικό χρήμα στην Κύπρο μετά τις απειλές της Μόσχας! Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top