ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή


Την αμφίρροπη αναμέτρηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της...
Kappa Research και της Metron Analysis. Ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός...

Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη συγκεντρώνει 17,3% έναντι 17% της ΝΔ και ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, το ΚΚΕ με 3,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η ΝΔ στο 25,2%, η ΧΑ στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι ΑΝΕΛ στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 29% των ερωτηθέντων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 13% των προτιμήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι χειρότερη από ό,τι ήταν έναν χρόνο πριν, ενώ 40,4% τάσσονται υπέρ της διάλυσης της ΕΕ και 45% κατά του ευρώ.

Δημοσκόπηση της Kappa Research

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με κάτι λιγότερο από μονάδα, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Kappa Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ''Βήμα της Κυριακής''.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, η ΝΔ 25,7%. Ακολουθούν η ΧΑ με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, οι ΑΝΕΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγουν σε ποσοστό 7%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από ποσοστό 44,1% ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, έναντι 31,8% του Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 23,1% απορρίπτουν και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο, 52,3% κρίνουν αρνητικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις, ενώ 52,2% είναι αρνητικοί απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποσοστό 68,6%, πάντως, πιστεύουν πως μετά τις εξελίξεις στη Λευκωσία, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει την ίδια σκληρή διαπραγματευτική στάση.

Επιπλέον, 70,8% τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, με 58,6% να εκτιμούν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση. Σε ποσοστό 42,3% τάσσονται υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, 34,8% θα ήθελαν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org
loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top