ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αλοη,ενα θαυματουργό φυτό.



       Η Αλοη Βερα  (Aloe Vera) είναι ένα  χυμώδης φυτό αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται και συσκευάζεται, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.
      Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου της Αλόης μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά, για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητά του.
   Ερευνητές από την Okinawa βρήκαν ότι στην Ιαπωνία, εφημερίδα που ασχολείται με έρευνα κατά του καρκίνου (Japanese Journal of Cancer Research) κατέγραψε ότι το Aloe περιέχει το λιγότερο τρεις ουσίες που είναι κατά των όγκων emotin, man-nose και lactin. Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι το Aloe ελέγχει την καρκινογένεση και είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της λευχαιμίας και του σαρκώματος και έτσι προλαμβάνει τη δημιουργία όγκων.
    Ευδοκιμεί στα θερμά και ξηρά κλίματα και θεωρείται από πολλούς κάκτος,  στην πραγματικότητα όμως είναι μέλος της οικογένειας των κρίνων. Μένει υγρό όπου άλλα φυτά μαραίνονται και πεθαίνουν, κλείνοντας τους πόρους του για να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας. Αν και η αλόη είναι τροπικό φυτό, η ρίζα της μπορεί να επιζήσει σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες και αέρα, εφ' όσον δεν παγώνει το έδαφος τις ρίζες της.
     Ο γιατρός Wendell Winters (University of Texas Health Science Center) γράφει ότι η Aloe Vera περιέχει το λιγότερο 140 ουσίες οι οποίες ελέγχουν την ανάπτυξη και το διαχωρισμό των κυττάρων, μειώνουν τις φλεγμονές, διεγείρουν την ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων και των άλλων κυττάρων μας, έχει ανοσοποιητικές ιδιότητες, θεραπεύει πληγές και καταπολεμά μολύνσεις. Ο Winter ονομάζει την Aloe «φαρμακείο σ' ένα φυτό».
     Η αλόη έχει επίσης ευεργετικές ιδιότητες σε δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση  και το έκζεμα οι οποίες είναι πολύ δυσάρεστες και αντιαισθητικές. Πολλές τοπικές θεραπείες αποτυγχάνουν να φθάσουν στην πηγή του προβλήματος, και να εισχωρήσουν στο δέρμα.. Η αλόη έχει ιαματικές ιδιότητες για την ανακούφιση αυτών των δερματικών παθήσεων και μπορεί να βοηθήσει να εξαλειφθούν με φυσικό τρόπο.
      Το ζελέ -χυμός που βγαίνει από τα φύλλα της μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας και στις παρακάτω περιπτώσεις:

Αν καείτε απλώστε στα εγκαύματα χυμό αλόης και επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστούν.


Για τους μύκητες των ποδιών,κάντε επάλοιψη με χυμό αλόης και θα εξαλειφθούν.

Για εκζέματα μπορείτε να κάνετε επάλοιψη σαν αλοιφή έως να εξαφανιστούν

Για την τριχόπτωση απλώστε στα μαλλιά σας χυμό αλόης και ξεπλύντε.Α
κολουθήστε τη διαδικασία για 2-3 μήνες. Βοηθάει τα μαλλία σας καθώς και το δέρμα του κεφαλιού.

Για την κυτταρίτιδα ο χυμός της αλόης βοηθάει στην αποτροπή της εμφάνισης κυτταρίτιδας στο γυναικέιο σώμα σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.

loading...


ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

loading...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή υπάρχουν καθημερινά και αρκετοί επισκέπτες του ιστολογίου οι οποίοι είναι ανήλικοι.

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν παραπέμπουν σε οποιοδήποτε διαφημιστικό υλικό.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε την αντίστοιχη πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας.

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μικρή καθυστέρηση και αφού τα ελέγξει κάποιος
από τη διαχείριση, όχι για λογοκρισία αλλά για έλεγχο για μη αναφορά
σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα
ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.


Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ ανάγκη
τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Item Reviewed: Αλοη,ενα θαυματουργό φυτό. Description: Rating: 5 Reviewed By: Χ.Σ.- (main administrator)
Scroll to Top